Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به پرسش قدس مبنی بر زمان اجرای طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده گفت: برای این طرح 12 گام تعریف شده که اکنون پنج گام آن با موفقیت پشت سرگذاشته شده است و امید می‌رود با تأمین بودجه تا سال 1402 در سراسر کشور اجرا شود، اما اگر تأمین بودجه لازم تحقق نیابد با دو سال تأخیر (یعنی سال 1404) این طرح اجرا خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

طیرانی/ معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به پرسش قدس مبنی بر زمان اجرای طرح نظام ارجاع و پزشک خانواده گفت: برای این طرح 12 گام تعریف شده که اکنون پنج گام آن با موفقیت پشت سرگذاشته شده است و امید می‌رود با تأمین بودجه تا سال 1402 در سراسر کشور اجرا شود، اما اگر تأمین بودجه لازم تحقق نیابد با دو سال تأخیر (یعنی سال 1404) این طرح اجرا خواهد شد. 
دکتر علیرضا رئیسی ادامه داد: ما در نظام ارجاع سه سطح عمومی، تخصصی و 
فوق تخصصی داریم که برای شکل گیری این نظام لازم است این ارتباط در تمام سطوح برقرار باشد، تا فردی که وارد سطح نخست خدمت می‌شود در صورت نیاز امکان استفاده از سطوح تخصصی و فوق تخصصی نیز برای او فراهم باشد. 
وی از تکمیل پرونده الکترونیک سلامت تا شهریورماه سال 98 خبر داد و گفت: اکنون بیش از70 میلیون نفر از جمعیت کشور دارای پرونده سلامت هستند که 62 میلیون نفر آن‌ها حداقل یک بار خدمت از سطح یک خدمت گرفته‌اند و با نصب اپلیکیشن سلامت بر روی گوشی‌های هوشمند تا پایان شهریور ماه 98 این فرایند کامل خواهد شد. 
وی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: تمرکز بر پیشگیری و مقابله با دو بیماری دیابت و فشار خون از اولویت‌های وزارت بهداشت در سال آینده است.
دکتر رئیسی در همایش معاونان بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور افزود: دیابت و فشارخون از عوامل اصلی مرگ و میر شناخته شده‌اند و اگرچه اقدامات خوبی برای کنترل این بیماری‌ها در کشور انجام شده است، اما راضی کننده نیست. 
وی ادامه داد: برای مقابله با بیماری‌های یاد شده علاوه بر اقدامات معمول باید برنامه ویژه‌ای اجرا شود که در همین راستا استقرار نظام مراقبت بیماری‌های غیر واگیر از اولویت‌های مورد تأکید در سال 98 است. 
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین گفت: بیماریابی سل و ویروس HIV، برنامه ریشه‌کنی فلج‌اطفال و ریشه‌کنی بیماری مالاریا از برنامه‌ها و اولویت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال آینده است. 
وی با اشاره به پروتکل سازمان بهداشت جهانی مبنی بر ریشه کنی فلج‌اطفال تا سال 99 افزود: از ابتدای سال 98 نوزادان سراسر کشور علاوه بر دریافت قطره خوراکی فلج‌اطفال در دو ماهگی، تزریق واکسن فلج‌اطفال در چهار ماهگی را نیز دریافت خواهند کرد. 
دکتر رئیسی با اشاره به اقدامات انجام شده طی سال جاری گفت: فعال شدن مراقبان سلامت برای جمعیت تحت پوشش، پرداخت مبتنی بر عملکرد و ارائه خدمات اکتیو، اصلاح و یکپارچه سازی سامانه‌های بهداشتی، خرید راهبردی و برون سپاری‌ها نظیر مراکز دندانپزشکی از برنامه‌های انجام شده است. 
وی تصریح کرد: در قالب یکپارچه سازی سامانه‌های بهداشتی همپوشانی 2560 دفترچه بیمه در سطح کشور حذف شده است. 
دکتر رئیسی ادامه داد: عدالت در توسعه، اقتصاد مقاومتی، تمرکز بر سبک درست زندگی و توجه ویژه به آموزش از محورهای بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام
معظم رهبری بوده است. 
وی گفت: بازنگری و اصلاح ساختار شبکه‌های بهداشت، ارتقای یکپارچه سامانه‌های پرونده الکترونیک سلامت سیب، ناب و سینا، پیشگیری و کنترل دخانیات، سنجش آفات و سموم در هشت محصول، پیشگیری و کنترل مسمومیت‌های الکلی، گسترش خدمات سلامت روانی و اجتماعی، توانمندسازی و راه‌اندازی تیم‌های کاهش آسیب اعتیاد، ارتقای سلامت سالمندان، کاهش مرگ ومیر نوزادان، رشد و تکامل کودکان و پیشگیری از چاقی بویژه در کودکان از دیگر برنامه‌های سال آینده است. 
معاون وزیر بهداشت با اشاره به ضرورت اجرای برنامه‌های بهبود تغذیه در سطح کشور گفت: غنی سازی مواد غذایی با ویتامین D با توجه به کمبود این ویتامین در بین افراد جامعه، از اولویت‌ها و برنامه‌های وزارت بهداشت است که این غنی سازی در موادغذایی شامل روغن، شیر و نان انجام می‌شود. 
دکتر رئیسی در بخشی از سخنانش با اشاره به ضرورت بازنگری در ارائه بسته‌های خدمات سلامت گفت: ارائه بسته‌های خدمات سلامت مانند مراقبت از بارداران و نوزادان و خدمات ایمن سازی و واکسیناسیون با توجه به تغییرات جمعیتی در بین ساکنان شهر و روستاها، افزایش جمعیت وتغییر سبک زندگی در 40 سال گذشته نیاز به بازنگری و اصلاح دارد. 
وی خاطر نشان کرد: روزانه 650 هزار نفر در سراسر کشور خدمات بهداشتی و درمانی دریافت می‌کنند که در این زمینه اگر یک خدمت اضافی حذف شود نقش مهمی در مدیریت هزینه‌ها و ارتقای خدمات رسانی خواهد داشت. 

رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور:
سال 98 سال دشواری برای بیشتر وزارتخانه‌ها خواهد بود
 جامعه/طیرانی  رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور گفت: به طور حتم سال 98 سال دشواری برای بیشتر وزارتخانه‌ها بویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود و نمی‌توان صرفاً به بودجه مصوب اکتفا کرد.
مهندس مسعود شفیعی افزود: با توجه به شرایط فعلی قابل پیش‌بینی است در سال 98 وضعیت درآمد‌ها وضعیت پایداری نخواهد بود و نمی‌توان به فروش نفت که دائم در حال نوسان است اکتفا کرد، بنابراین ممکن است در تخصیص‌هایی که به وزارت بهداشت و سایر دستگاه‌ها داده می‌شود دچار محدودیت شویم که این مهم نیازمند مراقبت است تا در سال مالی آینده با تلاطم مواجه نشویم.
شفیعی در خصوص بودجه سال 98 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مقرر گردیده بود، طرح تحول نظام سلامت که یکی از طرح‌های مورد توجه و حمایت ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین سازمان برنامه و بودجه کشور است با اصلاحاتی در سال 98 تداوم یابد به همین دلیل انتظاراتی در سازمان برنامه و بودجه به وجود آمد که اصلاحات از سوی وزارت بهداشت اعمال شود و بتواند در تنظیم لایحه مورد توجه قرار گیرد که خوشبختانه این اصلاحات تا حدود زیادی اتفاق افتاد و قرار براین است طرح تحول سلامت با قوت ادامه یابد. 
وی تصریح کرد: همچنین مقرر گردیده بازنگری‌هایی در طرح تحول نظام سلامت صورت گیرد تا در هزینه‌های سربار این طرح نظیر هزینه‌های دارو و تجهیزات پزشکی تعدیل صورت گیرد و امید می‌رود با حضور دکتر نمکی این رویکرد مورد حمایت واقع شود.  
رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور در سومین کنفرانس ملی تحول و نوآوری سازمانی در خصوص مطالبات بازنشستگان وزارت بهداشت نیز گفت: این مهم نیز یکی از اولویت‌هایی است که دولت توجه دارد در سال 98 تحقق یابد.
مهندس شفیعی ادامه داد: بودجه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در
 سال 98 مشابه سال‌های پیش خواهد بود.

واکنش سردار کمالی به یک خبر 
تکذیب سربازی در بنگاه‌های اقتصادی
ایسنا: سردار موسی کمالی، 
رئیس اداره سرمایه انسانی سرباز ستاد کل نیروهای مسلح درباره خبر منتشر شده پیرامون انجام خدمت سربازی دارندگان تحصیلات تکمیلی در بنگاه‌های اقتصادی، اظهار کرد: در این زمینه باید گفت که تاکنون چنین طرحی به تصویب نهایی نرسیده است؛ ضمن این که در صورت تصویب نیز تعداد سهمیه‌ها بسیار محدود خواهد بود.
کمالی با بیان این که فعلاً چنین طرحی در مورد سربازان قابلیت اجرا نخواهد داشت، گفت: در این راستا نیز با توجه به حساسیت‌هایی که ممکن است پس از انتشار اخبار مختلف ایجاد شود، از مسئولان محترم تقاضا می‌شود که اظهارنظر در مورد سربازی را به تصمیم نیروهای مسلح و تصویب نهایی آن موکول کنند.
 

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دولت دولت روحانی طرح تحول نظام سلامت طرح نظام سلامت وزیر بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۳۷۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها

به گزارش ایسنا، بهرام عین اللهی در هجدهمین جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و تقدیر از دانشمندان و طرح‌های برتر حوزه آموزشی و تکریم مقام استاد ناصر سیم‌فروش، اظهار کرد: با برداشتن سقف درآمد حضور اساتید ما در کل کشور بهتر شده و منحنی حضور اساتید در دانشگاه‌ها صعودی شده است. امسال نزدیک ۱۸۰۰ مجوز جدید برای جذب اساتید دادیم و سال گذشته هزار نفر جذب شدند.

وزیر بهداشت در بخش دیگر سخنان خود خانواده محوری را مهم ترین مساله سلامت عنوان کرد و توضیح داد: امروزه تکثر گرایی و همجنس بازی و فساد مانع سلامت است. ما محورهایی داریم که باید بر روی این محورهای کلیدی خود تاکید کنیم و برگشت نوین به سمت این محورها داشته باشیم‌ و نقش خانواده در این بین بسیار مهم است. کما اینکه سبک زندگی در خانواده ایجاد می‌شود، امروزه توجه به مسائل عاطفی و روانی نقطه ضعف کل سیستم سلامت دنیا است.

عین اللهی با اشاره به از خودگذشتگی کادر درمان، یادآور شد: در کرونا نزدیک ۳۰۰ نفر شهید سلامت داشتیم. این نشان از فداکاری کادر سلامت دارد. باید سلامت را در ابعاد جسمی، مادی، روحی و معنوی ببینیم. در همین راستا طرح سلامت خانواده را در ۱۹۵ شهرستان شروع کردیم‌. باید محور اصلی خود در نظام سلامت را خانواده قرار دهیم. جمهوری اسلامی طرح سلامت خانواده را به عنوان یک طرح محوری مشخص کرده است. برخی فکر می‌کردند لیبرالیسم باعث شده است که خانواده‌ها از بین رود؛ بلکه اخیرا یک محقق غربی اعلام کرد که پاشیده شدن خانواده باعث لیبرالیسم شده است.

وی افزود: بنابراین در همه رشته ها و تخصص ها محور اصلی درمان و پیشگیری ما باید خانواده باشد. دانشگاه شهید بهشتی در این امر پیشگام بوده است. دانشگاه ما امروز باید دانشگاه در خدمت جامعه باشد. همه حرکت ها باید به سمت جامعه باشد، دانشکده بهداشت ما باید مشکلات بهداشت و جانعه را حل کند، کما اینکه فقط ۲۵ درصد عوامل، درمان و کار در داخل وزارت بهداشت است و ۷۵ درصد خارج از وزارت بهداشت است و ما باید عوامل بیماری را شناسایی کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به نام گذاری سال جاری توسط رهبر انقلاب با عنوان جهش تولید و نقش مردم در این بین، تاکید کرد: برخی دانشگاه‌ها قدمت ۸۰ ساله دارند؛ اما در تولید صفر هستند، از ابتدای انقلاب تا الان ما در تهدید بوده‌ایم و باید به سمت خودکفایی حرکت کنیم. لازمه جهش تولید و مشارکت مردم نیز این است که این جهش در دانشگاه رخ دهد.

عین اللهی با بیان اینکه انتظار داریم در حوزه دارو جهشی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ایجاد شود، درباره تاریخ برگزاری جشنواره آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: تاریخ پر افتخاری را در حوزه سلامت در ۴۵ سال گذشته طی کرده‌ایم که هر کسی در این تاریخ نقشی را اجرا کرده است. به جایی رسیدیم که اگر کسی بپرسد بزرگترین دستاورد انقلاب چه است؟، قطعا همه می‌گویند حوزه سلامت بزرگترین دستاورد انقلاب است.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشورهای مجاور و دور دست برای درمان به ایران مراجعه می‌کنند این دستاورد انقلاب است. ما در حوزه سلامت در منطقه جزو قوی ترین‌ها هستیم و در دنیا نیز جزو کشورهای بی‌نظیر در حوزه سلامت هستیم. نقش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این جریان نیز قابل ملاحظه است. دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قبل از انقلاب درست شد؛ اما تبلور آن با شروع انقلاب و با حضور اساتید برجسته مثل دکتر سیم فروش شکل گرفت که جهشی را در دانشگاه و یک نوآوری در همه رشته ها ایجاد کرد. این باعث شد ما در بسیاری از رشته ها در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سرآمد باشیم.

دیگر خبرها

  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • این بیماری شایع‌ترین بیماری بشر است
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • چگونگی نشان‌دار شدن بیماران صعب‌العلاج
  • کمک ۱۲۴۰ میلیارد تومان به بیماران خاص و صعب العلاج در استان تهران
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت