Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@01:44:37 GMT

پزشک خانواده تا سال 1402 اجرا می‌شود

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۷۵۷۵۸

پزشک خانواده تا سال 1402 اجرا می‌شود

تهران- ایرنا- معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیش‌بینی می شود طرح پزشک خانواده در خوش‌بینانه‌ترین ‏حالت تا سال 1402 و در بدبینانه‌ترین حالت تا سال 1404 به صورت کامل به اجرا درآید.‏

به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت که با حضور خبرنگاران ‏برگزار شد، اظهار داشت: طی ماه‌های اخیر رسانه‌ها در حوزه بهداشت کمک‌های زیادی به معاونت بهداشت وزارت ‏بهداشت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به خصوص در زمینه دخانیات و مصرف قلیان، همراهی و همکاری رسانه‌ها بر انجام فعالیت‌های این معاونت بسیار ‏موثر بوده است.‏
وی ادامه داد: جنس حوزه بهداشت از سلامت متفاوت است و بسیاری از شاخص‌های بهداشت را نمی‌توان طی یک سال ارزیابی کرد. استخراج برخی شاخص‌ها در حوزه بهداشت حداقل به 10 یا 15 سال زمان نیاز دارد. به عنوان نمونه در زمینه پیشگیری و سلامت و بهداشت دهان و ‏دندان اقداماتی انجام می‌شود و ارزیابی این شاخص‌ها نیاز به 20 سال زمان دارد اما برخی کارها پروژه‌ای است و زمان آغاز و پایان ‏مشخصی دارد و کاملا قابل اندازه‌گیری و ارزیابی است.‏
رئیسی درباره عوامل اجتماعی موثر بر سلامت نیز بیان کرد: بر اساس تحقیقات و شواهدی که در تمام جهان وجود دارد، حدود ‏‏20 تا 25 درصد عوامل اجتماعی موثر بر سلامت در اختیار وزارت بهداشت است؛ از این رو، یکی از کارهایی که باید پیگیری کنیم و انجام دهیم ‏در زمینه عوامل بیماری‌های غیرواگیر همچون بیماری های ناشی از حوادث جاده‌ای، بیماری‌های قلبی و عروقی، کم تحرکی و سبک زندگی ‏است.
وی ادامه داد: وقتی می‌خواهیم در این زمینه مداخله کنیم، می‌بینیم که وظیفه وزارت بهداشت فقط اطلاع رسانی و هشدار دادن است. سالانه ‏جمعیت زیادی از مردم در جاده‌ها کشته می‌شوند و به این واسطه میانگین طول عمر مفید کشور کاهش پیدا می‌کند. تعداد زیادی از ‏مردم به علت آلودگی هوا و کم تحرکی فوت می‌کنند و این موضوع فقط در اختیار وزارت بهداشت نیست و نیاز به همکاری بین بخشی ‏در این زمینه دارد.‏
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: به طور مثال کیفیت خودروها، ساختار شبکه آب رسانی و صنایعی که پیوست سلامت ندارند نیز روی ‏سلامت مردم موثر هستند. به همین علت وظیفه معاونت بهداشت ابتدا شناسایی عوامل خطر و سپس درجه بندی این عوامل و ‏مداخله در این عوامل است.‏
وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب،‌ تحولات چشمگیری در حوزه بهداشت اتفاق افتاد، افزود: شاخص‌های بسیار ارزشمندی ‏در حوزه بهداشت وجود دارد. در حال حاضر نمی‌توان یک روستای هزار نفری در کشور پیدا کرد که خانه بهداشت نداشته باشد. ‏شبکه گسترده‌ای در این زمینه در سراسر کشور وجود دارد و خدماتی در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر توسط یک شبکه کامل ‏و گسترده ارائه می‌شود.
رئیسی گفت: حدود چهار هزار و 105 مرکز در مناطق روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر خدمات ارائه می‌کنند. این را ‏باید کنار 18 هزار خانه بهداشت در نظر بگیریم که در مناطق روستایی خدمات می‌دهند. در دولت یازدهم و دوازدهم این مراکز ‏نوسازی و تجهیز شدند.
وی افزود: در حال حاضر در شهرهای زیر 20 هزار نفر مراکز جامع سلامت روستایی و شهری در حال ارائه خدمت ‏هستند که در این مراکز هم پزشک خانواده و هم مراقب سلامت وجود دارد و به ازای هر 2 هزار و 500 نفر جمعیت، یک مراقب ‏سلامت حضور دارد و به ازای هر 12 هزار و 500 نفر یک پایگاه سلامت و به ازای هر 30 تا 40 هزار نفر یک مرکز جامع ‏سلامت دایر است.‏
رئیسی ادامه داد: بیش از هزار و 460 نفر کارشناس تغذیه و حدود هزار و 600 نفر کارشناس سلامت روان به مراکز جامع سلامت ‏اضافه شدند.‏
اجتمام*الف.پ*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي پزشك خانواده وزارت بهداشت عليرضا رئيس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۵۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست

عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: متاسفانه به دلیل کمبود پزشک و کم توجهی دولت به این عرصه، شاهد نوعی نقص در حوزه تخصصی برای تامین نیرو در حوزه زنان هستیم. - اخبار سیاسی -

فاطمه محمد بیگی عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره علت کمبود پزشک به ویژه پزشک متخصص زنان در کشور گفت: نیمی از جمعیت کشور را خانم‌ها تشکیل می‌دهند و به تناسب مسئله رسیدگی به ارتقا بهداشت مادر و کودک و سلامت زنان و کودکان وابسته به تخصص مهم زنان و زایمان است.

طاهری: سرانه پزشک متخصص تناسبی با جمعیت کشور ندارد

 

وی با بیان اینکه عدم تامین امکانات اولیه اسکان برای متخصصان خانم در شهرستان‌ها معمولا باعث می‌شود که این پزشکان خانم کمتر در مناطق محروم مشغول طبابت شوند، خاطرنشان کرد:  برای عبور از این بحران دولت می‌تواند با دادن امکانات بیشتر تحقق کامل قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده که تمامی این موارد در بند‌های مختلف آن گنجانده شده، حضور متخصصان زنان را در شهرستان‌ها را بهبود بخشد.

محمد بیگی ادامه داد: اگر این امکانات به طور کامل مهیا شود چه بسا پزشکان متخصص زنان بتوانند با خانواده در آن منطقه حضور پیدا کنند و منافاتی هم با بحث خانواده محوری آنها نداشته باشد و به مردم مناطق محروم خدمت کنند.

این نماینده مجلس گفت: مجلس در قانون جوانی جمعیت تعیین کرد که مراکز سطح سه ناباروری و درمان ناباروری در استان‌ها ایجاد شود و برای ارتقا حوزه مامایی و بیماری‌های مربوط به زنان هم بندهای خوبی گنجانده شده است.

نماینده قزوین در مجلس توضیح داد: متاسفانه به دلیل کمبود پزشک و کم توجهی دولت به این عرصه ما شاهد نوعی نقص در حوزه تخصصی برای تامین نیرو در حوزه زنان هستیم. کشور ما با ابر چالش جمعیت مواجه است.

وی با اشاره به اینکه ابرچالش جمعیت مهمترین مشکل ما است خاطرنشان گفت: وقتی می‌توانیم این مهمترین مشکل را حل کنیم که مهمترین اولویت ها و توجهمان را به تامین نیروی انسانی و ارتقا سلامت مادر و کودک تخصیص دهیم.

محمد بیگی با انتقاد از اینکه این اولویت را در حال حاضر مشاهده نمی‌کنیم، گفت:سهم سلامت از جی دی پی زمانی تا هشت درصد افزایش پیدا کرده بود ولی در حال حاضر حدود 3 و نیم درصد است.

وی افزود: تا وقتی که نگاه تصمیم گیران و قانون گذاران ما به حوزه سهم سلامت, تامین نیروی انسانی نگاه اولویت دار نباشد نه می‌توانیم مسئله جمعیت را حل کنیم و نه می‌توانیم کمبود پزشک متخصص زنان را جبران کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش ماماها در حفظ و ارتقای سلامت خانواده / فعالیت بیش از ۲۰ هزار ماما در کشور
  • افزایش حق الزحمه دستیاران پزشک به ۱۵ میلیون تومان
  • نقش ماماها در ارتقای سلامت مادران/ غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان‌ سینه با محوریت ماماها
  • امیدواری وزیر بهداشت به افزایش پرداختی رزیدنت‌ها
  • نقش ماما در برنامه سلامت خانواده تعریف شده است
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • هر ۱۰ روز یک پزشک خودکشی می‌کند
  • ضرورت توانمندسازی خانواده‌ها در زمینه سواد سلامت
  • حل معضل کمبود پزشک زن در کشور اولویت مسئولان نیست
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان